Benedek Elek Pedagógiai Líceum

Székelyudvarhelyen 90 éve -1927-től- működik tanítóképzés, iskolánk méltán büszke tehát a majdnem százéves múltjára. A sokak által „Pedaként”, „Képzőként” becézett intézményünkben jelenleg egy-egy osztályban folyik pedagógiai profilú oktatás, a négy év végén kettős – óvodapedagógusi és tanítói - diplomát szerezhetnek diákjaink. Képzős osztályaink sajátos arculatát nem csak a különböző helyekről érkező diáksággal magyarázhatjuk, hanem azzal a sajátos kollegiális viszonnyal is, amia diákok és pedagógusok kapcsolatát jellemzi.

Pedagógiai osztályban járó tanulóink több, a szakmához kapcsolódó tantárgyat tanulnak a négy év folyamán, ilyenek a pedagógia, kommunikációs technikák, általános pszichológia, neveléslélektan, a különböző tantárgyak módszertanai, fejlődéslélektan, osztálymenedzsment, didaktika, gyógypedagógia. Ezek mellett heti három / négy órában pedagógiai gyakorlaton vesznek részt a diákok, 11. osztálytól pedig ők maguk is tanítanak a gyakorló óvodában, illetve iskolában.

A többéves tapasztalat azt mutatja, tanulóink nagy része a későbbiekben is megmarad a pedagógusi pálya mellett, s azzal magyarázzuk ezt, hogy az itt eltöltött négy év alatt megszeretik ezt a szakmát. Talán ez érthető is, hiszen kisgyerekekkel találkozva nap mint nap ők is megértik, megtapasztalják, hogy a gyermek a legnagyobb kincs.

 

Profesionalizarea carierei didactice -PROF-

2021-11-01

Idéntől (2019) akkreditált Cambridge-i felkészítő központ vagyunk

2019-11-22

Hasznos linkek