Liceul Pedagogic Benedek Elek

Despre școală

 

Denumirea oficială a liceului pedagogic de optzeci și șapte de ani din Odorheiu Secuiesc este Liceul Pedagogic „Benedek Elek”. În centrul orașului școlar, în clădirea de monument istoric „Mária Valéria” cu vedere la „Patkó”- Piața „Márton Áron”, și în proprietatea din spatele acesteia, predată în 2002, în prezent învață 476 de elevi, iar comunitatea cadrelor didactice este alcătuită din 42 de membri, din 5 asistenți didactici și ca personal auxiliar sunt 7 angajați.

Bazându-se pe tradiție, această școală este încă în serviciul formării pedagogilor maghiari din Transilvania. Școala noastră elementară cu sistemul său alternativ step by step este unică în oraș. În secția noastră de școală primară, elevii pot învăța în mod tradițional, la nivel de liceu elevii pot studia profilul pedagogic precum și cursurile de științe naturale-engleză. Facilitățile școlii includ un departament de limbi străine, un departament de științe naturale și un departament de informatică. Locul de desfășurare a evenimentelor noastre este podul școlii din spate, care funcționează și ca sală de sport.

Clasele noastre elementare funcționează în săli de clasă bine echipate, unde mobilierul de ultimă generație și instrumentele didactice potrivite pentru educația alternativă step by step sunt ideale pentru predare și educare în condiții optime. La clasele elementare, activitățile sunt conduse de două cadre didactice, copiii își îndeplinesc sarcinile în grupuri de 5-6 persoane și în centre. În astfel de circumstanțe, este mai ușor pentru învățător să acorde atenție caracteristicilor individuale. Programul zilnic al copiilor este continuat și după-amiază, ei recapitulează, își finalizează sarcinile scrise, iar învățătorii le evaluează munca.

Considerăm important ca și părinții să joace un rol important în funcționarea claselor step by step, parteneriatul și relația profesor-elev-părinte sunt mai strânse decât de obicei, ceea ce contribuie la calitatea educației.

                                                 

Profesionalizarea carierei didactice -PROF-

2021-11-01

Din acest an (2019), suntem un centru de pregătire acreditat Cambridge

2019-11-22