Benedek Elek Pedagógiai Líceum

Iskolakezdés 2020.szept.14-én

TANÉV ELEJI KÖZLEMÉNY

(2020–2021-es tanév)

 

A Benedek Elek Pedagógiai Líceum Vezetősége és tanári kara szeretettel és nagy izgalommal várja az új tanév elkezdését, a tanítványainkkal való találkozást. Nagyon hiányoztatok már!

Figyelembe véve a járványügyi intézkedések (az oktatási és egészségügyi miniszterek közös, 5487/1494-es számmal 2020. augusztus 31-én kiadott rendelete)
előírásait, iskolánk mindent megtesz annak érdekében, hogy a különleges helyzetben a lehető leggördülékenyebben elkezdődhessen az új tanév.

Az alábbiakban részletesen ismertetjük az intézményünkre vonatkozó tudnivalókat.

Az első iskolai napon az iskolásoknak,  egyéni felelősség-vállalási nyilatkozattal kell jelentkezni az iskolában ami itt letölthető.

Kedves diákok, szülők !

Szeptember 15-től, az alabbi táblázat szerinti rend érvényesül az iskolába való bejövetellel kapcsolatban.
Kérjük, hogy a megadott időintervallumban a kijelölt bejáraton érkezzenek a diákok a torlódás elkerülése végett!

Elemi tagozat    7,30-7,45    előkészítő, I-II. osztályok   Hátsó épület, első bejárat
                          7,45-8,00    III-IV. osztályok                  Hátsó épület, első bejárat

Gimnáziumi tagozat  7,30-7,45     V-VI. osztályok  Hátsó épület, hátsó bejárat
                                   7,45-8,00     VIII. osztály       Hátsó épület, első bejárat
                                   7,30-7,45     VII. osztály         Első épület

Líceumi tagozat    7,45-8,00     IX. A, B                       Hátsó épület, hátsó bejárat
                                                  X. B osztályok             Hátsó épület, hátsó bejárat
                               7,30-7,45    X. A                             Első épület       
                               7,45-8,00     XII. A, B                     Első épület
                               7,40-7,50/  6,40-6,50   XI. A          SZÉK (volt MÜTF) épülete
                               7,50-8,00 /  6,40-6,50   XI. B         SZÉK (volt MÜTF) épülete

 

JÁRVÁNYÜGYI SZABÁLYOZÁS

a Hargita Megyei Tanfelügyelőség által közzétett rendelet alapján

Ha egy iskolában igazolnak egy vagy több koronavírusos megbetegedést, elrendelhető, hogy az adott osztály vagy az egész iskola térjen át az online oktatásra 14 napig.
Amennyiben három esetet igazolnak három különböző osztályban, 14 napra felfüggesztik az oktatást az érintett tanintézetben.
Ha pedagógus fertőződik meg, kötelessége tájékoztatni erről az iskola vezetőségét, amely értesíti a közegészségügyi igazgatóságot, ez pedig elkezdi a járványügyi vizsgálatot,
majd az iskolaigazgatóval együtt megvizsgálják a tanintézmény helyzetét, és annak függvényében, hogy hány osztályban tartott órát a pedagógus és hány kollégájával lépett
kapcsolatba, felfüggeszthetik az oktatást egy vagy több osztályban, illetve az egész iskolában.
Mind a tanulóknak, mind a pedagógusoknak védőmaszkot kell viselni óra közben és szünetben is, ha az iskola épületében tartózkodnak.
Az órák közötti szünetekben nyílt térben is kötelező a védőmaszk viselése az olyan zsúfolt helyeken, ahol nem biztosítható az egy méteres védőtávolság betartása.
A szülőknek naponta fel kell mérni gyermekük egészségi állapotát. 
Amennyiben a gyerekének láza van, köhög, nehézlégzéssel küzd, vagy hányás, hasmenés lép fel nála, ne vigye iskolába, és értesítse a családorvost vagy a sürgősségi szolgálatot.
 Ha a gyereknél napközben az iskolában jelentkeznek a tünetek, azonnal vigye haza és tájékoztassa a családorvost vagy a sürgősségi szolgálatot!
A szülőknek kötelességük értesíteni a tanintézetet, ha a gyerek a következő okok miatt hiányzik az iskolából: a koronavírus jellegzetes tüneteit észlelték nála;
SARS-Cov2-vel diagnosztizálták, vagy a tanuló igazoltan fertőzött személy közvetlen kontaktja, ezért karanténban van.
A kockázati csoportokba tartozó tanulók (súlyos légúti betegségben vagy 1-es típusú cukorbetegségben szenvedők, súlyosan elhízottak, gyulladásos,
autoimmun betegségekkel küzdők, ritka betegségekben, örökletes anyagcsere-betegségekben stb. szenvedők) kezelőorvosuk jóváhagyásával és ajánlása alapján,
illetve szülői beleegyezéssel térhetnek vissza az iskolába. Esetükben a tanintézet képviselőinek – szükség esetén – biztosítaniuk kell a távoktatást
vagy a fokozott biztonsági körülmények közötti oktatást.
Az első iskolai napon az iskolásoknak,(itt letölthető) pedagógusoknak és a kisegítő személyzet tagjainak (itt letölthető) egyéni felelősség-vállalási nyilatkozattal kell jelentkezni az iskolában.
A nyilatkozatokat az első tanórán kell átadni a pedagógusnak, aki majd továbbítja azokat az iskolaorvosnak vagy az erre kijelölt személynek.
Egészségi problémák okozta hiányzás esetén a gyerekek kizárólag orvosi igazolással térhetnek vissza az iskolába, amelyben kötelező módon szerepelnie kell a diagnózisnak.
A legfontosabb továbbra is, hogy vigyázzunk egymásra! Beszélgessünk a gyerekekkel,   beszélgessünk tanáraikkal, mert meggyőződésem,
hogy csak akkor tudjuk ezt az időszakot ép ésszel és ép lélekkel átvészelni, ha együtt lépünk, ha a lehető legélhetőbb megoldásokat keressük

 

Profesionalizarea carierei didactice -PROF-

2021-11-01

Idéntől (2019) akkreditált Cambridge-i felkészítő központ vagyunk

2019-11-22

Hasznos linkek