Benedek Elek Pedagógiai Líceum

Énekkarok testvérkapcsolata-2019

     2019. május 22-26. között a székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Líceum Pitypalatty Gyermekkara először lépte át az országhatárt, és meglátogatta
a hajdúdorogitestvérkórusait, a Szent Bazil Görögkatolikus Oktatási Központ Csengettyű és Mécses Énekkarokat.
A kapcsolat tavaly kezdődött a két intézmény, és az intézményekben működő kórusok között, amikor a hajdúdorogiak voltak vendégségben iskolánknál.
Idén 37 kórustaggal és az iskola 7 pedagógusával tettünk eleget a visszahívásnak, és csodálatos élményekkel, sok hasznos tapasztalattal tértünk haza.
A tanulók mindegyike hajdúdorogi családoknál lakott a látogatás ideje alatt, amely során személyes barátságok alakultak nemcsak a gyerekek között, hanem családjaik között is.
Minden tanulót leírhatatlan szeretettel, lelkesen fogadtak a vendéglátó családok. Az iskolában számos közös programon vehettünk részt, órákat látogattunk, megismertük az intézményt, a várost,
meglátogattuk a könyvtárat, ahol közös tevékenységeken vettünk részt,eleget tettünk a polgármester úr meghívásának, és a helyi Polgármesteri Hivatal dísztermében találkozhattunk vele.
Kirándultunk Máriapócsra, ott megtekintettük a híres zarándokhely Mária-ikonját, ellátogattunk Debrecenbe, körbejártuk a városközpontot, és tartalmas délelőttöt töltöttünk a híres debreceni Református Kollégiumban.
Részt vettünk a hajdúdorogi Kis éji Zene kórushangversenyen, szép, sikeres koncertet adtunk, és vendéglátóinkkal közösen énekeltünk a helyi görögkatolikus székesegyházban is.
Felejthetetlen volt a Hajdúdorogon töltött néhány nap, könnyes szemmel ültünk autóbuszra, mert búcsúznunk kellett azoktól a vendéglátóinktól, akik családtagként fogadtak otthonaikba bennünket.
Bízunk benne, hogy jövőre Székelyudvarhelyen találkozhatunk.
    A Pitypalatty Gyermekkar minden tagjának köszönjük a példás magatartást, a fegyelmezettséget, a koncerten való csodaszép éneklést.

Nagyon büszkék vagyunk rátok!

Cecília és Klári tanító nénik.

A hajdúdorogi kirándulás a BGA Zrt támogatásával valósult meg..

Profesionalizarea carierei didactice -PROF-

2021-11-01

Idéntől (2019) akkreditált Cambridge-i felkészítő központ vagyunk

2019-11-22

Hasznos linkek